tse-ne-pusti-balachki-putin-vislovivsya-schodo-vstupu-ukrayini-v-nato-i-zagovoriv-pro-chervoni-liniyi

Це не пусті балачки: Путін висловився щодо вступу України в НАТО і заговорив про червоні лінії

 • 38558 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент РФ Володимир Путін заявив, що не вважає "балаканиною" розмови про вступ України в НАТО, а також натякнув на "червоні лінії", передає УНН із посиланням на ТАСС.

Деталі

"З приводу пропозиції, пов'язаної зі вступом або планом вступу для України в НАТО. Так, я знаю, бачу коментарі наших оглядачів, бачу реакцію наших засобів масової інформації, наших політиків. Всі так трошки посміюються над Зеленським, кажуть, все це балачки, нічого тут не буде, і так далі. У мене інша думка", - заявив він в середу.

"Що стосується розширення НАТО, наближення інфраструктури НАТО до російських кордонів - надзвичайно важлива річ для безпеки росіян і Росії", - зазначив Путін.

Він нагадав про двох хвилях розширення НАТО на схід, які відбулися, коли "відносини між Росією і колективним Заходом були цілком прийнятними, якщо не сказати партнерськими в прямому, хорошому сенсі цього слова", однак все заклопотаності Москви були проігноровані.

За словами Путіна, якщо Україна увійде до альянсу, то час підльоту ракет від Харкова або Дніпра до Москви зменшиться до 7-10 хвилин.

"Це для нас червона лінія чи ні?", - зазначив Путін.

За словами президента РФ, Москва не знає, про що домовилися Київ і Захід з питання входження України в НАТО, і враховує це.

Нагадаємо

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що Україна розраховує, що в грудні 2021 року на міністерській зустрічі НАТО лідери країн Альянсу проінструктують своїх міністрів закордонних справ щодо подальших кроків в напрямку ПДЧ для України.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що у країн Північноатлантичного альянсу поки немає єдиної думки щодо надання Україні Плану дій щодо членства.

У той же час держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має необхідні інструменти для приєднання до Північноатлантичного альянсу, проте не всі союзники повністю підтримують такий крок.

Українські Національні Новини

Політика