tse-provokatsiyne-pitannya-putin-vidpoviv-chi-zbirayetsya-napadati-na-ukrayinu

Це провокаційне питання: Путін відповів, чи збирається нападати на Україну

 • 27589 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Російський президент Володимир Путін назвав провокаційним питання журналіста про можливість нападу Росії на Україну, яке йому поставили на пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єром Греції Кіріакосом Міцотакісом, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

“Це питання провокаційне. Росія проводить миролюбну зовнішню політику, але вона має право забезпечувати свою безпеку. Як я вже сказав, в середньостроковій і більш віддаленій перспективі, і ми це обговорюємо з нашими партнерами, з усіма нашими партнерами, включаючи і вчорашнього мого співрозмовника, президента Сполучених Штатів Америки пана Байдена", - заявив Путін.

За словами президента Росії, кожна країна має право вибирати шлях забезпечення своєї безпеки, але не за рахунок безпеки інших.

Додамо

Напередодні відбулася онлайн-зустріч президентів Росії і США. Основною темою переговорів була Україна і російське нарощування військової потужності біля її кордонів.

Контекст

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден зараз зважує можливість введення широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика