tse-vash-osobistiy-rizik-klichko-rozpoviv-chi-mozhut-kiyani-povertatisya-do-stolitsi

"Це ваш особистий ризик": Кличко розповів, чи можуть кияни повертатися до столиці

 • 175733 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що рішення про повернення до столиці є “особистим ризиком” кожного і додав, що поки міська влада не може гарантувати безпеку. Про це повідомляє УНН із посиланням на інтерв’ю CNN.

Деталі

“Як міський голова Києва, я можу сказати кожному: вибачте, це ваш особистий ризик, але ми не можемо гарантувати вам (безпеку, - ред.). Поки триває війна в Україні, ми не можемо давати гарантії жодному українцю”, – сказав Кличко.

Мер Києва зазначив, що столиця “безсумнівно” залишається “головною ціллю” рф. Він додав, що російські атаки можуть розпочатися “у будь-яку секунду”.

Крім того, Кличко висловив занепокоєння щодо можливості застосування росією тактичної ядерної зброї по Києву.

“Безпека зараз є пріоритетом... Так, звичайно, ми хвилюємося, і ми сподіваємося, що наші воїни захищають нас, але ризик все ще є, і без наших партнерів, без США та європейських країн ми не зможемо вижити”, – сказав він.

Нагадаємо

Кількість людей, які прибувають до Києва, зменшилася. Якщо місяць назад це було до 50 тисяч, то зараз – до 20 тисяч. Влада просить жінок із дітьми, людей похилого віку та студентів поки не повертатися до столиці.

Українські Національні Новини

Київ