tse-vse-shtuchna-ataka-eksperti-ta-viyskovi-pro-skandali-navkolo-minoboroni

“Це все штучна атака”: експерти та військові про скандали навколо Міноборони

 • 2524326 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Низка скандалів, які пов'язані з Міністерством оборони України, можуть бути штучно спланованою атакою. Експерти різних галузей бачать ознаки спланованої інформаційної кампанії проти відомства. УНН поспілкувався з військовими та політологами, аби з‘ясувати, кому це може бути вигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпечив доставку ТрО зброї та боєприпасів: генерал Галушкін обурився через атаку на Лієва і розповів про співпрацю на початку вторгнення

Деталі

На думку офіцера Збройних сил України Мирослава Гая, ознаки штучної кампанії полягають у тому, що негативні новини про Міноборони набули великого тиражу, у якому фігурували навіть фейки.

Цитата

“Я вважаю, що це атака на Міноборони, яка розганяється штучно. Поясню чому. Можливо, і були якісь порушення, але зазвичай всі такі скандали вирішуються всередині системи, без залучення ЗМІ. Тут ми бачимо зворотну ситуацію: постійні інформаційні вибухи, деякі навіть обумовлені фейками. Я не хочу виступати чиїмось адвокатом, але у мене виникає єдине питання: кому все це вигідно, і хто злив журналістам фейковий паспорт Лієва (колишній т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони - ред.)?

Зараз проти Міноборони йде потужна інформаційна кампанія – це видно неозброєним оком і це шкодить не лише міністерству, а й державі в цілому. Бо на це дивляться наші іноземні партнери, у яких ми закуповуємо зброю, отримуємо її по ленд-лізу, отримуємо кошти на закупівлю озброєння та інших необхідних речей для ЗСУ. Ви думаєте, вони не бачать цю низку інформаційних вибухів? Бачать. І все це відбувається під час так званого аудиту США…” - зауважив Мирослав Гай.

На думку Дмитра Васильєва, політконсультанта, президента розвиткової агенції досліджень та аналітики «РАДА», інформаційна кампанія проти міністерства може бути ворожим ІПСО (інформаційно-психологічною операцією).

«Інформація є надзвичайно сильним і потужним інструментом ведення війни, тому звісно, що росія залучає ІПСО до своєї атаки на Україну. Частина цього ІПСО може бути залучена до нівелювання позитивного ставлення до ЗСУ та керівництва Міноборони, попри те, що Олексій Резніков надзвичайно ефективний міністр. Його ключове завдання - це перемовини. І він дуже ефективно та фахово їх проводить», - наголосив Васильєв.

З ним погодився і політолог Тарас Загородній, який заявив, що Резніков не може зараз піти з посади Міністра.

«Він (Олексій Резніков - ред.) повинен залишитися. Бо це дуже ключова зараз ланка. Згадаємо історію – 1918 рік, після брестського миру німці йдуть з України, забирають армію Скоропадського. Замість того, щоб Петлюрі об'єднатися із Скоропадським і утримувати країну від навали більшовиків, що робить наш великий борець за незалежність Петлюра? Зносить Скоропадського. До чого це призвело - уже знає кожний…

Ця петлюрівщина панує у нашому суспільстві і зараз. Розумієте, у нас повинна бути стабільна верхівка влади. Як правильно сказав Залужний: це не по стандартах НАТО - перекладати відповідальність за підлеглого на керівника. Міністерство оборони України - велика структура, кожного співробітника неможливо проконтролювати, і перекидати відповідальність з конкретного чиновника, якого спіймали, на міністра оборони, вимагаючи його відставки, - це робота проти держави. Інших слів у мене немає», - повідомив Загородній

Раніше

Генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ 2006-2010 років Ігор Романенко повідомив, що Міністра оборони України Олексія Резнікова планують “злити”, аби сісти за стіл перемовин з росією та по факту програти війну.

Українські Національні Новини

Політика