tse-zdayetsya-chimalo-ale-tse-te-scho-mi-platimo-putinu-schodnya-borrel-pro-nadannya-yes-1-milyard-yevro-dlya-ukrayini

Це здається чимало, але це те, що ми платимо путіну щодня: Боррель про надання ЄС 1 мільярда євро для України

 • 158492 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Європейський Союз надасть Україні 1 мільярд євро на фінансування оборони. Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що сума може здатися “чималою”, проте країни блоку надали 35 мільярдів євро росії за постачання енергоносіїв з початку війни, 24 лютого, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

“Ми повинні продовжувати озброювати Україну. Нам потрібно менше оплесків і більше допомоги ... 1 млрд євро – це те, що ми щодня платимо путіну за енергію, яку він нам надає. З початку війни ми дали йому 35 мільярдів євро. Порівняйте це з 1 мільярдом євро, які ми дали Україні у вигляді зброї...", - сказав він

Деталі

Боррель закликав надсилати більше зброї Україні, щоб швидше припинити війну в країні.

Його зауваження щодо російських енергоносіїв пролунало тоді, коли Євросоюз обговорював п'ятий раунд санкцій проти Москви щодо заборони на імпорт вугілля. Очікується, що про відповідне рішення ухвалять 7 квітня.

ЄС вирішили активізувати роботу над санкціями після побачених у Бучі звірств, що робили російські військові під час своєї окупації.

Раніше

В інтерв’ю іспанському радіо Боррель виключив можливість одностайного прийняття рішення щодо заборони на імпорт газу з росії на рівні ЄС. Він додав, що є такі країни, як Угорщина, які виступлять проти ембарго.

Українські Національні Новини

Політика