tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-oprilyudniv-dobirku-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-1

Архів ОБСЄ та пункт неонацистів: нова добірка фейків від росії

 • 159260 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав фейки, маніпуляції та вкиди російських окупантів за ранок 26 квітня. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram ЦПД.

Деталі

Останні ворожі фейки та маніпуляції, які зібрав ЦПД при РНБО:

• пропагандисти рф повідомили, що військові формування ОРДО захопили архів ОБСЄ у Маріуполі, де було "виявлено звіти організації, в яких задокументовано військові злочини ЗСУ, що не потрапили до офіційних зведень". Також у приміщенні було "знайдено міни, що вказує на зв’язок ОБСЄ з постачанням зброї Києву". Наголошується, що це – дезінформація.

• міноборони рф заявило, що "в житловому будинку в Авдіївці неонацисти обладнали опорний пункт, на верхніх поверхах розмістили вогневі точки, у дворі – важку техніку, при цьому жителями насильно прикриваються як "живим щитом". Наголошується, що це – фейк.

• незважаючи на те, що Україна веде оборонну війну, ЗМІ рф заявили про те, що ЗС України обстріляли прикордонні селища Нехотіївка, Журавлівка та Головчино Білгородської області. Наголошується, що це – маніпуляція.

Доповнення

Російські окупанти створюють фейки про масові поховання у Мангуші, за 15 км від Маріуполя.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП