tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-11

Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від росії

 • 74954 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, що російські окупанти згенерували станом на 20 травня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

• В мо рф повідомили, що "на територіях садочків і шкіл Краматорська, Слов’янська та Дружківки військовослужбовці українських озброєних формувань розмістили склади з боєприпасами та важке озброєння, включаючи артилерію та РСЗВ, а мешканців прилеглих будинків під приводом збереження їх життів насильно утримують у підвалах без води та продовольства". Це - дезінформація!

• ЗМІ рф, з посиланням на першого заступника постпреда рф при ООН д.полянського, повідомили: "Західні країни на засіданні Ради безпеки ООН не спростували угоду з Україною щодо обміну українського зерна на зброю". Це - маніпуляція!

• В міноборони рф заявили, що "у Бахмуті (Донецька область) на верхніх поверхах багатоквартирних житлових будинків націоналісти обладнали вогневі позиції та снайперські точки, підходи до будинків заміновані, але місцевому населенню навмисне про це не повідомили". Це - дезінформація!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф забезпечує "інформаційне алібі" та готує провокації в Донецькій області - Центр протидії дезінформації

Українські Національні Новини

Суспільство