tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi-pri-rnbo-povidomiv-pro-manipulyatsiyi-pid-chas-opituvannya-v-ssha

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив про маніпуляції під час опитування в США

 • 143615 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив про маніпуляції у західному інформаційному просторі, які зокрема стосуються нещодавнього опитування Sunday Express за підтримки вашингтонського Інституту демократії, пише УНН.

Деталі

Так, зазначають у ЦПД, Sunday Express за підтримки вашингтонського Інституту демократії опублікувало опитування, яке свідчить, що для Америки кращим варіантом було б усунення Байдена з посту (52%), ніж втрата путіним влади в росії (43%).

Повідомляється, що опитування підкріплюється аналізом результатів Патріка Башама, директора Інституту демократії, який стверджує, що "українська криза є тупим інструментом, який, тим не менше, може підняти рейтинги Байдена".

Цитата

"Чому це маніпуляція:

  • Питання поставлено некоректно. Очевидно, що американців насамперед хвилює політика уряду, а не те, що в росії.
  • До неупередженості Інституту є питання, оскільки Патрік Башам відомий своєю прихильністю до Трампа і після перемоги Байдена підтримав його хибні заяви про фальсифікацію виборів. Не виключено, що опитування зроблене на замовлення з метою дискредитації американського уряду", - зазначили у ЦПД, додавши, що, за даними Pew Research Center, 92% американців майже повністю або зовсім не довіряють путіну.
  • ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку фейків та маніпуляцій від росії за 9 квітня

    Українські Національні Новини

    Суспільство