tsi-intsidenti-ne-vipadkovist-golova-diplomatiyi-yes-za-rozsliduvannya-vitokiv-gazu-z-pivnichnogo-potoku

"Ці інциденти не випадковість": голова дипломатії ЄС за розслідування витоків з "Північного потоку"

 • 210853 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель випустив заяву від імені Європейського Союзу про витоки з газопроводів "Північного потоку", наголосивши на підтримці розслідування, пише УНН.

Деталі

З його слів, ЄС глибоко стурбований пошкодженням трубопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", що призвело до витоків у міжнародних водах Балтійського моря.

"Питання безпеки та захисту довкілля мають першорядне значення. Ці інциденти не є випадковістю і торкаються всіх нас", - зазначив Боррель.

"Уся наявна інформація свідчить про те, що ці витоки є результатом навмисних дій. Ми підтримаємо будь-яке розслідування, спрямоване на отримання повної ясності щодо того, що сталося і чому, і вживатимемо подальших заходів для підвищення нашої стійкості у сфері енергетичної безпеки", - наголосив голова дипломатії ЄС.

Він підкреслив, що будь-яке навмисне порушення європейської енергетичної інфраструктури "є абсолютно неприйнятним і буде зустрінуте рішучою та єдиною відповіддю".

Доповнення

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу