tsifrova-bavovna-za-dva-tizhni-it-armiya-zablokuvala-ponad-2400-rosiyskikh-resursiv

Цифрова "бавовна": за два тижні ІТ-армія заблокувала понад 2400 російських ресурсів

 • 227507 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. З 29 серпня до 11 вересня ІТ-армія заблокувала понад 2400 російських онлайн-ресурсів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Мінцифри.

Цитата

"Цифрова бавовна від ІТ-армії: понад 2400 паралізованих онлайн-ресурсів за 2 тижні. ЗСУ продовжують звільняти Україну від окупантів, а ІТ-армія – розхитувати економіку ворога та деморалізувати росіян на цифровому фронті", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Хакери атакували:

• найбільші банки рф

Через паралізовані сервіси найбільших та найважливіших банків рф, газпромбанку, московського кредитбанку, совкомбанку росіяни не змогли скористатися онлайн-банкінгом та провести фінансові операції зі смартфону. Ба більше, "друга армія світу" не могла отримати зарплати, а їхні рідні – компенсації. 

• онлайн-сервіси автосалонів

Кіберспеціалісти зупинили роботу найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів та запчастин – Дром. Через це росіяни не могли купити автомобіль або запчастини для зс рф.

• системи електронного документообігу у підприємств з молочної продукції

Оптові та роздрібні продавці молочної продукції вимушені вручну обробляти документи. Доки ми позбуваємося бюрократії та рухаємося до пейперлес, росія відкочується назад до паперової тяганини, хаосу та черг.

• пропагандистські ЗМІ

Кібератака вивела з ладу великі пропагандистські російські медіа – Rambler, Газета.Ru, МК. 

Також айтівці попіклувалися, щоб на центральних телеканалах Криму школярі та студенти отримали привітання з 1 вересня від президента України. 

Нагадаємо

Хакери зламали радіостанцію "Радіо Крим" – у прямому ефірі заграв гімн України.

Українські Національні Новини

Технології