tsile-pokolinnya-ukrayinskikh-ditey-na-donbasi-roste-pid-vibukhi-snaryadiv-yermak

На Донбасі з початку року від обстрілів постраждало 10 дітей – Єрмак

 • 11548 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Понад 400 тисяч дітей щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріли або підірватися на міні, а з початку 2020 року на Донбасі від обстрілів постраждало 10 дітей. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook, інформує УНН.

"Ціле покоління українських дітей на Донбасі росте під вибухи снарядів. Більше 400 тисяч дітей щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріли або підірватися на міні. За нашими даними, лише з початку цього року постраждали від обстрілів десятеро дітей", - написав Єрмак.

Також він наголосив, що допомога найбіднішим сім’ям – не менш важливе завдання української влади.

"Діти найбільше страждають від світової економічної кризи, яка розпочалася із поширенням пандемії та запровадженням карантину. За розрахунками Дитячого фонду ООН, в Україні майже кожна друга сім’я з дітьми потрапить у важке фінансове становище", - зазначив Єрмак.

Окрім того, Єрмак повідомив, що карантин погіршив доступ дітей до навчання.

"Особливо це стосується тих сімей, які не мають доступу до Інтернету. Епідемія та помилки медичної реформи погіршили доступ дітей до медичних послуг. Це відповідальність кожного з нас – від уряду, до конкретних чиновників, вчителів, лікарів і, звичайно, батьків", - написав він.

Нагадаємо, сьогодні, 1 червня відзначається День захисту дітей.

Українські Національні Новини

Політика