tsiluvav-ruki-kaddafi-a-teper-zvinuvachennyami-namagayetsya-potsiluvati-ruki-putina-mzs-vidpovilo-na-zayavu-berluskoni

Цілував руки Каддафі, а тепер звинуваченнями намагається поцілувати руки путіна - МЗС відповіло на заяву Берлусконі

 • 1133162 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Безглузді звинувачення італійського політика Сильвіо Берлусконі на адресу українського президента - спроба поцілувати по лікті в крові руки російського диктатора володимира путіна. Таку заяву оприлюднив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook, пише УНН.

Речник МЗС так відреагував на те, що Берлусконі розкритикував прем'єр-міністерку Італії за зустріч із Президентом України в Брюсселі. "Сильвіо Берлусконі розкритикував прем‘єр-міністерку Італії за зустріч із Президентом України в Брюсселі. За його словами, якби Володимир Зеленський припинив "атакувати" Донбас, війни не було би", - написав Ніколенко.

Цитата

"Розкажу коротку історію. В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність", - розповів Ніколенко.

"Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента - спроба поцілувати по лікті в крові руки путіна. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору, - наголосив речник МЗС України. - Водночас італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність".

Деталі

Ніколенко підкреслив, що "натомість ми високо цінуємо оперативну реакцію прем‘єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі".

Українські Національні Новини

Політика