tsiny-na-naftu-prodovzhuiut-strimko-rosty-cherez-zahrozu-novykh-postavok-reuters

Ціни на нафту продовжують стрімко рости через загрозу нових поставок - Reuters

 • 34400 переглядiв

Ціни на нафту злетіли вище 88 доларів за барель, що є найвищим показником з жовтня, через зростанню попиту з боку Китаю та США, а також ескалації напруженості на Близькому Сході, що посилює занепокоєння щодо поставок.

Ціна на нафту вперше з жовтня піднялася понад $88 за барель через покращення попиту в Китаї та США та зростання занепокоєнь щодо постачання нафти з Близького Сходу через зростання напруги в регіоні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ф'ючерси на нафту марки "Brent" з поставкою в червні підвищилися на 1,29 доларів, або близько 1,5%, до 88,71 доларів за барель. Також травневі ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) зросли на 1,30 доларів, або приблизно на 1,6%, до 85,01 доларів за барель.

Виробнича діяльність у Китаї зросла вперше за шість місяців у березні, а в США — вперше за рік-півроку. Це може призвести до збільшення попиту на нафту цього року. Китай є найбільшим у світі імпортером сирої нафти та другим за величиною споживачем, тоді як США є найбільшим споживачем.

Видання зазначає, що після зустрічі Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзників, відомих як ОПЕК+, яка відбудеться у середу і де розглянуть питання щодо скорочення видобутку нафти, країни-експортери скоріше за все збережуть поточне добровільне скорочення видобутку на $2,2 млн на добу до кінця другого кварталу.

Нагадаємо

Три російські танкери з нафтою "Сокол" стоять на якорі поблизу індійських портів, що свідчить про відновлення торгівлі російською нафтою з Індією, незважаючи на санкції США. 

рф стикається з затримками платежів за нафту на тлі посилення Китаєм, ОАЕ та Туреччиною контролю за банками - Reuters27.03.24, 12:59 • [views_0]