tsogo-roku-dfs-porusheno-blizko-40-sprav-pro-nezakonne-vivezennya-lisomaterialiv

Цього року ДФС порушено близько 40 справ про незаконне вивезення лісоматеріалів

 • 11583 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. З початку 2019 року митницями Державної фіскальної служби України порушено близько 40 справ про незаконне вивезення лісоматеріалів. Про це повідомили у ДФС у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, з 1 січня по 10 квітня митницями ДФС порушено 39 справ за фактами виявлених правопорушень при здійсненні експорту товарів, що класифікуються у товарних позиціях 4401-4407 згідно з УКТЗЕД "лісоматеріали".

Крім того, у ДФС відмітили, що з 1 січня 2019 року за незаконне переміщення лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев встановлено кримінальну відповідальність.

Відповідні зміни внесені до Кримінального кодексу України, який доповнено новою статтею 2011 "Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України".

Досудове розслідування у цих справах здійснюють органи Служби безпеки України.

У цьому році митниці ДФС вже направили до СБУ одне повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого статтею 2011 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, митниця найчастіше фіксує порушення з перевезенням продовольства.

Українські Національні Новини

Економіка