tsogo-roku-nimtsi-zalishatsya-bez-krizhanogo-vina

Цього року німці залишаться без крижаного вина

 • 12430 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У Німеччині через аномально теплу зиму вперше не буде вироблено крижане вино "айсвайн", передає УНН із посиланням на дані Німецького інституту вина.

"2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для крижаного вина", - йдеться у повідомленні.

Через теплу зиму ні в одному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура повітря не опускалася до 7 градусів морозу, які необхідні для дозрівання винограду, з якого виробляють крижане вино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції KOKTEBEL: коли захоплення стає пристрастю - народжується шедевр.

Також повідомляється, що в останні роки погодні умови не радували виробників "айсвайну". У 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зібрати відповідний урожай.

Довідка УНН: Крижане вино - тип десертного вина, що виготовляється з винограду, замороженого на лозі. У США, Канаді, Австрії та Німеччини лише виноград, заморожений виключно природним шляхом, може називатися "крижане вино". Мороз повинен становити щонайменше -8°С (відповідно до закону про виробництво вина в Канаді) і не менше -7°С (згідно з німецьким законом про виробництво крижаного вина).

Нагадаємо, за данним Держстату, з усіх алкогольних напоїв в Україну найбільше везуть вина.

Українські Національні Новини

Новини Світу