tsogo-roku-v-kiyevi-viluchili-ponad-8-t-ovochiv-i-fruktiv-iz-ponadnormovim-vmistom-nitrativ

Цього року в Києві вилучили понад 8 т овочів і фруктів із понаднормовим вмістом нітратів

 • 19401 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. У Києві з початку року Держпродспоживслужба вилучила понад 8 т овочів і фруктів із високим вмістом нітратів. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у відповіді на запит кореспондента УНН.

Згідно з інформацією прес-служби, з початку року діагностичні заклади Держпродспоживслужби по Україні перевірили на вміст нітратів близько 15,9 тис. т ранніх овочів та фруктів. В ході досліджень було виявлене перевищення вмісту максимально допустимих рівнів нітратів у ранніх овочах на ринках в усіх областях і Києві.

Лідером за вмістом великої кількості нітратів у ранніх овочах і фруктах став Київ – там інспектори вилучили понад 8 т такої продукції. У Сумській – 2,6 т, у Запорізькій – 2,22 т продукції із високим вмістом нітратів, у Чернівецькій – 1,3 т, у Київській – 1,26 т, у Львівській, Херсонській і Миколаївській – близько 1 т. Натомість у Чернігівській області інспектори виявили нітрати лише в 46 кг продукції, в Тернопільській – 65 кг, а в Дніпропетровській – 170 кг.

Нагадаємо, нітрати — це токсини, які можуть призвести до будь-яких форм злоякісних утворень. Надмірний їх рівень у продуктах харчування теоретично може бути причиною збільшення онкологічних захворювань. Разом з тим, ще більш шкідливими для організму людини є гемо-добавки.

Українські Національні Новини

Економіка