tsogo-roku-v-ukrayini-proti-skazu-schepleno-ponad-700-tisyach-tvarin

Цього року в Україні проти сказу щеплено понад 700 тисяч тварин

 • 21171 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. За перший квартал 2019 року в Україні проти сказу щеплено понад 700 тисяч тварин. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що стратегія боротьби зі сказом в Україні базується на виконанні комплексу ветеринарно-санітарних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію сказу серед основних резервуарів даного захворювання.

Таким чином, здійснюється вакцинація домашніх тварин, що включає обов'язкову імунізацію всього поголів'я собак – на всій території країни, котів – у зонах стійкого неблагополуччя, сільськогосподарських тварин – при спалахах захворювання.
Так, з початку року, за даними Держпродспоживслужби, щеплено понад 700 тисяч тварин.

Серед інших заходів здійснюють пероральну імунізацію диких м'ясоїдних тварин шляхом обробки не забороненої території України через розкладання принад з вакциною, в тому числі і за допомогою авіатранспорту.

Повідомляється, що у 2019 році початок весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу із застосуванням авіатранспорту запланована на другий квартал цього року.

Крім того, проводиться епізоотологічний моніторинг для своєчасного виявлення спалахів хвороби та аналізу епізоотичної ситуації.

Нагадаємо, від сказу в Україні за рік прищепили понад 6 млн домашніх тварин.

Українські Національні Новини

Здоров'я