tsogo-roku-varto-ochikuvati-sche-bilsh-pidstupnikh-virusiv-i-kiberatak-fomin

Цього року варто очікувати ще більш підступних вірусів і кібератак – Фомін

 • 13515 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Виклики перед українською IТ-індустрією в 2018 році будуть тільки рости та ускладнюватися, а віруси ставатимуть все підступнішими. Таку думку у коментарі УНН висловив IТ-директор компанії Eastern Beverage Trading Дмитро Фомін.

Вірусні атаки, які український бізнес пережив у 2017 році, явно не останні, наголосив він.

Так, наприклад, 2018 рік почався з анонсу критичних вразливостей Meltdown і Spectre в цілій лінійці сучасних процесорів. Тому існує велика ймовірність того, що цього року на IT-директорів українських компаній чекають складні випробування.

Щоб не стати жертвою нових вірусних атак компаніям потрібно комплексно займатися інформаційною безпекою.

"Чим більше компанія, чим ширше її IT-інфраструктура, тим більше шансів, що хоча б один комп'ютер буде вразливим, через те, що не був своєчасно оновлений або просто забутий. Зокрема, вірусу Petya було досить одного вразливого комп'ютера з встановленим ПЗ Me.Doc, щоб заразити всю мережу.

Тому, інформаційною безпекою треба займатися комплексно, в тому числі, із застосуванням спеціалізованих рішень і, можливо, залученням експертів. Не зайвим буде замовити й провести аудит безпеки. А найголовніше виконати потім всі рекомендації за підсумками даного заходу. Такий підхід буде на порядок ефективнішим будь-якого антивірусу, хоча його обов'язкової наявності на всіх системах теж ніхто не відміняв", - додав Д.Фомін.

Нагадаємо, 27 червня минулого року в Україні низка державних органів влади, фінансових установ і великих підприємств, в тому числі і міжнародних аеропортів, зазнали масованої кібератаки. 

Українські Національні Новини

Економіка