tsogo-roku-ymovirnist-suvoroyi-zimi-v-ukrayini-mizerna-ukrgidromettsentr

Цього року ймовірність суворої зими в Україні мізерна – Укргідрометцентр

 • 137727 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Імовірність того, що цього року в Україні буде сувора зима – мізерна. Морозні періоди будуть короткими. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає УНН із посиланням на урядовий портал.

Цитата

"Така ймовірність (сувора зима – ред.) для України є мізерною. Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні. Але вони будуть короткі й на загальному періоді зими не позначаться", – зазначив Кульбіда.

Деталі

Окрім того, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що наразі завершується підготовка до опалювального сезону в Україні.

"Наразі 97% об’єктів інфраструктури на підконтрольних територіях до нього готові. Дякую всім учасникам Штабу, керівникам ОВА та громад, працівникам житлово-комунального господарства, будівельникам — вони виконали фантастичну роботу для того, щоб усі українці на підконтрольних територіях були гарантовано обігріті", — зазначив Чернишов.

Він проінформував, що загалом на підконтрольній території, де немає руйнувань, 16 обласних адміністрацій повідомили про повну готовність житлового фонду до опалювального сезону.

Станом на 3 жовтня внаслідок збройної агресії росії на території України уражено 527 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 386 котелень, 12 ТЕЦ, 2 ТЕС та 127 центральних теплових пунктів.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що цього року зима в Україні буде складною, але влада працює для того, аби підготуватися до цього періоду: накопичує газ, вугілля та все необхідне.

7 жовтня у Києві розпочався опалювальний сезон – спочатку тепло подадуть до лікарень, шкіл, дитсадків та інших закладів соціальної сфери.

Українські Національні Новини

Суспільство