tsogo-tizhnya-rada-zaslukhaye-ministriv-oboroni-energetiki-ta-zakordonnikh-sprav

Цього тижня Раді доповідатимуть щодо ситуації на Донбасі

 • 7638 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Цього тижня Верховна Рада заслухає міністрів оборони Андрія Загороднюка, енергетики Олексія Оржеля та закордонних справ Вадима Пристайка. Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Ми запрошуємо міністра оборони (Андрія – ред.) Загороднюка, міністра (енергетики і захисту навколишнього середовища Олексія – ред.) Оржеля і голову МЗС – (Вадима – ред.) Пристайка. Буде весь уряд, оскільки ми будемо заслуховувати і проект бюджету", - зазначив Разумков.

За його словами, фракції дійшли згоди щодо обговорення під час години запитань до уряду питань щодо ситуації на Донбасі й безпекових питань у цілому, питання тарифів напередодні опалювального сезону, а також питання відновлення територіальної цілісності України.

Також надходила пропозиція від фракції "Голос" щодо заслуховування голови МОЗ щодо ситуації в міністерстві, втім це питання було знято на користь обговорення питання безпеки.

При цьому, на пропозицію запросити керівника Генштабу для пояснень щодо розведення військ на Донбасі спікер зазначив: під час години запитань до уряду виступати мають лише члени Кабміну.

Нагадаємо, цього тижня у парламенті відбудеться година запитань до уряду, від проведення якої керівництво Верховної Ради тимчасово відмовилося на початку каденції 9-го скликання.

Як повідомляв УНН, фракції "Голос" і "Європейська солідарність" знову звернулися до міністра закордонних справ Вадима Пристайка й начальника Генерального штабу Руслана Хомчака і запросили їх прибути на засідання Верховної Ради для того, щоб пояснити суть формули Штайнмайєра і розповісти про ситуацію на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика