tsogo-tizhnya-ukrayina-ta-estoniya-pochnut-ekspertni-obgovorennya-schodo-kontseptsiyi-derzhava-u-smartfoni

Цього тижня Україна та Естонія почнуть експертні обговорення щодо концепції "Держава у смартфоні"

 • 10374 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Цього тижня Україна та Естонія почнуть обговорення співпраці над концепцією "Держава у смартфоні". Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Президента України.

Повідомляється, що 10-11 червня українська делегація на чолі з радником Президента України Михайлом Федоровим перебувала в Естонії з робочим візитом для отримання професійної оцінки концепції "Держава у смартфоні" та залучення якісної експертизи у майбутньому.

"Саме Естонія першою у світі запровадила електронну взаємодію реєстрів та ID-картки, провела електронні вибори та досягла показника онлайн-послуг у 99%, надала можливість "електронного громадянства" – досвід цієї країни справді вражає. Наша мета – застосувати найбільш сучасні та інноваційні технології й підходи для впровадження концепції "Держава у смартфоні", щоб зробити стрімкий стрибок, пропустивши кілька еволюційних етапів, де це можливо", – зазначив Федоров.

За його словами, українська делегація отримала позитивний зворотний зв’язок щодо планів від естонських експертів, а також домовилася про конкретну підтримку щодо проведення аудиту реєстрів, розвитку системи "Трембіта", сучасної електронної ідентифікації SmartID та запровадження e-Residency.

Зазначається, що вже цього тижня розпочнуться експертні обговорення концепції "Держава у смартфоні", після чого документ буде оприлюднено – з детальним планом дій на 2019 рік та стратегічними цілями до 2024 року.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський заявив про намір зробити "державу в смартфоні".

Українські Національні Новини

Політика