tsogo-tizhnya-ukrayintsiv-planuyut-evakuyuvati-z-kitayu-tsgz

Цього тижня українців планують евакуювати з Китаю – ЦГЗ

 • 11892 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Після наради у Міністерстві інфраструктури України, евакуацію українців з Китаю запланували на цей тиждень. Проте невідомо, яка авіакомпанія це робитиме. Про це заявив на брифінгу щодо поширення коронавірусу у світі в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

"По евакуації, учора відбулась нарада у Мінінфраструктури, було домовлено про те, що ця евакуація буде плануватись на цьому тижні. Попередньо, вже через канали МЗС і через консульства, які працюють в КНР, зараз відбувається збір інформації по тим особам, які мають бажання покинути країну і бути евакуйованими до України. Скоріш за все, уже на цьому тижні такий борт вже зможе прибути до країни. І цей процес буде завершуватись", - розповів Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія коронавірусу: літак російських космічних сил відправився у Китай для евакуації громадян РФ

Він зазначив, що залишається дуже багато технічних питань, пов’язаних на рівні консульств та міністерств, тож якщо у цих аспектах все буде добре – "на цьому тижні такий процес завершиться".

Кузін також наголосив, що наразі невідомо який авіаперевізник буде виконувати евакуацію.

"Це право було запропоновано всім перевізникам, які прибули на нараді. Зараз різні компанії оцінюють потенційні ризики, і ще не визначено остаточно, хто буде займатись цим перевезенням", - повідомив він.

Як раніше повідомляв УНН, евакуацію українців, які перебувають у провінції Хубей, закритій на карантин у зв’язку зі спалахом смертельного коронавірусу, можуть здійснити на цьому тижні.

Українські Національні Новини

Суспільство