tsogo-tizhnya-v-ukrayini-prognozuyut-silniy-snig-ta-morozi

Цього тижня в Україні прогнозують сильний сніг та морози

 • 20643 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. З 5 по 9 лютого в Україні прогнозується сильний сніг та морози, проте з 10 лютого очікується інтенсивне потепління. Про це стало відомого під час брифінгу МВС щодо погіршення погодних умов у вівторок, 4 лютого, передає кореспондент УНН.

"Явища, які очікуємо найближчим часом: 5 лютого в Карпатах сильний сніг, збільшення висоти снігового покриву – 30-50 см, пориви вітру до 25м\с, сильні хуртовини. На дорогах снігові замети та ожеледиця. Це стосуватиметься високогірної частини Карпат і передгірських районів. На рівнинах прояв цих явищ буде значно слабший. Протягом 5 та 6 лютого в Центральних та Східних областях значні опади у вигляді дощу із переходом у мокрий сніг та сніг, поривами вітру 15-20 м/с, хуртовини. 5 лютого та вночі 6 лютого сильний сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву, переважно висотою 10-20 см", - зазначив метеоролог.

Зазначається, що у деяких областях України очікуються великі снігові замети.

"У Кіровоградській, Дніпропетровській, на півдні Харківської, півночі Донецької та Луганської областей від 30 до 50 см снігові замети. Через вітер у деяких місцях ці хуртовини можуть бути значно вищими. Цей період не буде тривалим. 6 лютого в кінці дня всі ці явища послабшають, і 7 лютого вони припиняться, але слід орієнтуватися на ту обставину, що починаючи з 7 по 9 лютого ми чекаємо зниження температурного режиму до 8-13 градусів у більшості регіонах. В деяких Центральних та Північних областях до 16 градусів морозу. Цей період знову ж таки не буде тривалим, починаючи з 10 можна очікувати інтенсивного потепління", - додав метеоролог.

Нагадаємо, у наступні дві доби у більшості областей України очікуються складні погодні умови - сніг, місцями сильний.

Українські Національні Новини

Суспільство