tsogo-tizhnya-zakonodavtsi-sprobuyut-usunuti-premyer-ministra-velikoyi-britaniyi-trass-daily-mail

Цього тижня законодавці спробують усунути прем'єр-міністра Великої Британії Трасс - Daily Mail

 • 153232 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Британські законодавці спробують повалити прем'єр-міністра Ліз Трасс цього тижня, незважаючи на попередження Даунінг-стріт, що це може спровокувати загальні вибори, повідомляє Daily Mail, передає УНН. 

Деталі

Понад 100 членів парламенту, що належать до правлячої Консервативної партії, готові подати листи про недовіру Трасс Грему Бреді, голові комітету Консервативної партії, який організовує конкурс на лідерство, повідомляє таблоїд із посиланням на неназвані джерела.

Депутати закликатимуть Бреді сказати Трасс, що «її час вийшов» аби змінити правила політичної партії і дозволити негайний вотум довіри її керівництву, йдеться у повідомленні.

Кажуть, що Бреді чинитиме опір цьому кроку, стверджуючи, що Трасс разом із нещодавно призначеним канцлером скарбниці Джеремі Хантом заслуговують на шанс викласти економічну стратегію в бюджеті 31 жовтня, йдеться у звіті.

Окремо The Times повідомила, що деякі законодавці провели таємні обговорення про заміну Трасс новим лідером.

Трасс, яка минулого місяця стала лідером Консервативної партії після обіцянки скоротити податки, бореться за своє політичне виживання після відмови від ключових частин своєї передвиборчої програми.

Хаос викликав невдоволення у партії, яка в опитуваннях громадської думки відстає від опозиційної Лейбористської партії.

Додамо

Велика Британія, охоплена політичною кризою, змінила трьох прем'єр-міністрів з того часу, як у 2016 році проголосувала за вихід із Європейського союзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу