tsogorich-na-pidtrimku-agrariyiv-peredbacheno-bilshe-chotirokh-mlrd-griven-milovanov

Цьогоріч на підтримку аграріїв передбачено більше чотирьох млрд гривень – Милованов

 • 14584 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. На державну підтримку АПК-2020 передбачено 4,2 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, повідомляє УНН.

"Для нас важливо підтримати українських аграріїв, надати необхідні ресурси для розвитку їх бізнесу. Ми прагнемо зробити так, щоб фермер міг створити нові робочі місця, на яких би працювали українці та отримували за це гідну зарплатню. Загалом на державну підтримку АПК-2020 передбачено 4,2 млрд грн", - зазначив він.

Окрім того, Милованов назвав напрямки, суми та як загалом працюватиме підтримка.

"Здешевлення кредитів - 1,2 млрд грн. Вирішуємо проблему дорогих кредитних ресурсів. На що можна взяти кредит? На придбання землі, поточні та капітальні інвестиції та на розвиток тваринництва. Але будуть і обмеження: до 15 млн грн на 1 суб'єкта в тваринництві, до 5 млн грн – на 1 суб'єкта на придбання землі та інші види кредитів; один клієнт – 1 уповноважений банк; компенсація не надаватиметься учасникам програми "Доступні кредити 5,7,9 %", - додав міністр.

Так, за його словами, на підтримку тваринництва виділено 1 млрд гривень.

"Підтримка галузі тваринництва - 1 млрд грн. Ми будемо відшкодовувати вартість об’єктів, профінансованих за рахунок кредитів. За результатами очікуємо: введення в експлуатацію понад 100 тваринницьких ферм та комплексів, створення 1 700 додаткових робочих місць, виробництво сільськогосподарськими підприємствами молока – на 0,5 % та м’яса – на 0,5 %", - повідомив Милованов.

Міністр повідомив, що на компенсацію техніки та на обладнання вітчизняного виробництва виділено теж 1 млрд гривень.

"Здешевлення компенсації техніки та обладнання вітчизняного виробництва - 1 млрд грн. Виплатимо те, що недовиплатили у 2019 році. За результатами очікуємо: збільшення обсягів реалізації вітчизняної техніки щонайменше на 15 %, надходження податків і зборів у 2020 році від учасників - 2 342,3 млн грн", - відмітив він.

Милованов додав, що на розвиток фермерства та кооперативів та на підтримку садівництва виділено по 400 млн гривень.

"Розвиток фермерства та кооперативів - 400 млн грн. Компенсуватимемо витрати, пов’язані з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (100 млн грн), даватимемо фінансову підтримку сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам (300 млн грн). Зробимо доплату за напрямами, які не виплачені у 2019 році. Підтримка галузі садівництва, виноградарства та хмелярства - 400 млн грн", - підсумував він.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №3047 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Як раніше повідомлялося в УНН, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що в рамках програми "Доступні кредити", що стартує в Україні з 1 лютого, до уряду надійшло 15 тисяч заявок, які будуть розглядатися.

Українські Національні Новини

Економіка