tsogorichna-vesna-u-kiyevi-uviyshla-u-desyatku-nayteplishikh

Цьогорічна весна у Києві увійшла у десятку найтепліших

 • 7116 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Незважаючи на рекордно холодний березень, весна у столиці загалом виявилась суттєво теплішою за кліматичну норму, увійшовши у десятку найтепліших за історію спостережень. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Кліматологи обсерваторії визначили, що цьогорічна весна посіла дев’яту позицію серед найтепліших у Києві з 1881 року", - повідомили в геофізичній обсерваторії.

За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньовесняна температура повітря становила 10,0°С із позначкою "плюс", що на 1,8°С перевищує кліматичну норму.

"Весняні місяці, крім березня, були теплішими за кліматичну норму, а особливо квітень, який мав найбільше відхилення від норми – 4,4°С, що дозволило йому зайняти перше місце в ієрархії найтепліших за 138 років спостережень, а його попередник березень - став найхолоднішим з початку XXI століття", - додали в обсерваторії.

До особливостей цієї весни кліматологи внесли 17 температурних рекордів, які зафіксовані у квітні та травні. Зважаючи на те, що цьогорічний квітень був за температурним режимом рекордним, метеорологічне літо у Києві розпочалось 29 квітня, а метеорологічна весна тривала лише 36 днів, вказали в обсерваторії.

Кількість опадів у столиці за весну становила 126 мм, що становить 89% кліматичної норми.

Нагадаємо, цьогорічний травень посів четверте місце серед найтепліших у Києві з 1881 року.

Українські Національні Новини

Суспільство