tsogorichniy-lipen-stav-odnim-z-nayspekotnishikh-u-sviti-za-vsyu-istoriyu-sposterezhen

Цьогорічний липень став одним з найспекотніших у світі за всю історію спостережень

 • 26657 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Минулий місяць був одним з найспекотніших липнів у світі за всю історію спостережень, поступаючись тільки 2019 і 2016 рокам, з незвично високими температурами, які спостерігаються в регіонах від Фінляндії до США, заявили вчені з ЄС. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНН.

Деталі

Останні сім років вважаються найспекотнішими в світі за всю історію спостережень, на тлі того, як викиди парникових газів змінюють клімат планети.

"Коли ми дивимося на глобальну температуру, ми бачимо коливання з року в рік або навіть з місяця в місяць", - повідомила старший науковий співробітник Служби зміни клімату Copernicus Європейського Союзу Фрея Вамборг. "Але, врешті, основна річ, яку ми бачимо, - це тенденція до потепління в усьому світі і в більшості регіонів світу", - додала вона.

Минулий місяць став третім в списку найспекотніших місяців в світі за всю історію спостережень після липня 2019 року і липня 2016 року. Це був другий за спекотністю місяць у Європі після 2010 року.

Додамо

Минулого місяця в багатьох регіонах світу спостерігалися екстремальні погодні явища.

Рекордна спека в Сполучених Штатах і Канаді, що почалася в червні, забрала життя сотень людей і спровокувала лісові пожежі.

У Китаї, Бельгії та Німеччині сильні дощі викликали смертельні повені.

На півночі Австралії в минулому місяці була зафіксована найвища добова максимальна температура, у той час як температури над Північною Африкою були вище норми "майже скрізь".

У деяких регіонах було трохи холодніше, ніж в середньому, у тому числі в Німеччині і деяких частинах Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу