tspd-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-23

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від Росії

 • 100067 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 4 липня, передає УНН.

Деталі

1. В МО РФ заявили, що «у Білопіллі Сумської області українські неонацисти замінували мости через р. Крига, які вони мають намір підірвати, щоб широко висвітити в українських і західних ЗМІ та звинуватити ЗС РФ у нібито невиборних ударах по критично важливих об’єктах транспорту». Це дезінформація!

2. ЗМІ РФ, з посиланням на бойовика незаконних збройних формувань Донецької області повідомили, що перебуваючи в Україні до полонених застосовують тортури, зокрема «коридор смерті» – коли треба пробігти з кімнати в кімнату, поки співробітники СІЗО б’ють полоненого». Це фейк!

3. росЗМІ повідомили: «відмова США та ЄС виконувати фінансові зобов’язання щодо Росії призвела до радикального зниження частки долара та євро у резервах Китаю, країн Азії та Близького Сходу… очевидно, що долара і євро як резервні валюти вичерпали себе не тільки для країни-агресора, але і для низки найважливіших для світового ринку країн». Це маніпуляція!

Нагадаємо

Окупанти почали розповсюджувати фейки про розміщення військових на території Запорізького міського палацу творчості.

 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 5 липня

     • 77746 переглядiв

    У Дніпрі чують вибухи

     • 2116704 переглядiв

    Масштабна повітряна тривога: по всій Україні лунають сирени

     • 514467 переглядiв

    Повітряна тривога оголошена у половини областях України

     • 1001590 переглядiв