tspd-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-34

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від росії

 • 142303 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 16 липня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

1. Попри зобов’язання України не завдавати ударів по території росії з озброєння, отриманого від країн-партнерів, пропагандистські медіа рф повідомили: «українське командування перекинуло в Суми установку HIMARS. З огляду на близькість міста до Курської області слід очікувати на обстріли об’єктів військової та цивільної інфраструктури на території рф». Це маніпуляція!

2. Колаборанти з тимчасово окупованих територій Луганської та Харківської областей «підписали угоду про співпрацю, що зобов’язує їх захищати [окуповані] території від зовнішньої агресії». Це маніпуляція!

3. ЗМІ рф повідомили, що «темпи призову військовозобов’язаних (в Україні) зростатимуть. Найбільш активно призов відбувається у прифронтових регіонах: Запорізькій, Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Це пов’язано … з боротьбою з проросійськими настроями у регіоні». Це дезінформація!

Українські Національні Новини

Суспільство