tspd-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-50

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від Росії

 • 110767 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 3 серпня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

1. В МО рф заявили: «понад 80% військових, що повернулися з українського полону, зазнали фізичного насильства. Україна не дотримується норм міжнародного права, мають місце тортури над військовополоненими, ненадання меддопомоги, позасудові розстріли, а також вимагання винагороди в родичів». Це фейк!

2. Прессекретар президента рф заявив: «Київ продовжує брати гроші за транзит газу, хоч і називає рф агресором, водночас Україна створює перешкоди для постачання російського газу до Європи під вигаданими приводами, а ситуація з постачанням газу до ЄС є напруженою винятково через санкції проти росії». Це маніпуляція!

3. В МО рф заявили: «саме Київ наполіг на тому, щоб військовополонені були розміщені у СІЗО в Оленівці… таким чином Київ хотів прибрати виконавців його злочинів проти власного народу, а удар по СІЗО було завдано після того, як полонені почали свідчити». Це дезінформація!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Тайваню заявило, що китайські навчання вторглися на територію острова.

Українські Національні Новини

Суспільство