tspd-pri-rnbo-rosiya-zaperechuye-prisutnist-tsivilnikh-na-azovstali-dlya-prikhovuvannya-voyennogo-zlochinu

ЦПД при РНБО: росія заперечує присутність цивільних на "Азовсталі" для приховування воєнного злочину

 • 132968 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. рф заперечує присутність великої кількості цивільних на маріупольській "Азовсталі" і веде цю дезінформаційну кампанію для приховування чергового воєнного злочину, заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України, пише УНН.

Деталі

"Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє, що ворожі пропагандисти цинічно заперечують факт перебування великої кількості цивільних осіб на маріупольському заводі «Азовсталь»", - вказали у ЦПД при РНБО.

У Центрі протидії дезінформації вказали, що під час поширення повідомлення про початок штурму території заводу, спікер т.зв. народної міліції ОРДО е.басурін назвав «фейком інформацію про наявність цивільних на «Азовсталі». "Таку тезу було озвучено, незважаючи на десятки заяв вищого політичного керівництва України та українських військових, а також сотні відео з дітьми у підвалах «Азовсталі», поширених у мережі", - додали у ЦПД при РНБО.

"При цьому пропагандисти рф не зважають і на те, що вчора вони ж повідомили, що на заводі «Азовсталь» «бійці батальйону «Азов» тримають в заручниках цивільних осіб різного віку, включаючи дітей»", - вказали у Центрі.

"Цю дезінформаційну кампанію рф здійснює винятково для приховання чергового воєнного злочину, відповідати за який доведеться перед трибуналом", - зазначили у ЦПД при РНБО.

Доповнення

Командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко закликав політиків усього цивілізованого світу організувати "зелений коридор" в Маріуполі, щоб негайно провести евакуацію цивільного населення, поранених людей З його слів, на заводі "Азовсталь" перебувають сотні цивільних громадян, серед них багато дітей різного віку, жінок, літніх людей та сімей захисників Маріуполя, які ховаються від "руського міру" в підвалах та бомбосховищах.

Українські Національні Новини

Суспільство