tsvk-do-10-kvitnya-maye-vstanoviti-rezultati-viboriv-prezidenta

ЦВК до 10 квітня має встановити результати виборів Президента

 • 9516 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Центральна виборча комісія повинна встановити результати виборів Президента України, які заплановані на 31 березня 2019 року, максимум до 10 квітня. Про це йдеться у затвердженому ЦВК календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, передає кореспондент УНН.

Згідно з календарним планом, ЦВК повинна встановити результати голосування у день виборів Президента та складення відповідного протоколу протягом десяти днів, але не пізніше, ніж на третій день з дня отримання всіх протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в межах відповідних ТВК.

Водночас, гранична дата встановлення результатів виборів має відбутися до 10 квітня 2019 року включно.

Нагадаємо, ЦВК затвердила календарний план підготовки до проведення виборів Президента.

У 2019 році в Україні мають відбутися вибори президента і парламента. Так, президентські вибори заплановані на 31 березня 2019 року, а вибори до Верховної Ради IX скликання — 27 жовтня.

Центральна виборча комісія України – постійний колегіальний державний орган, який наділений повноваженнями щодо організації підготовки, проведення виборів президента, народних депутатів, депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, голів громад, організації всеукраїнського і місцевих референдумів у порядку та в межах, встановлених законами України.

Українські Національні Новини

Політика