tsvk-nadala-na-rozglyad-uryadu-obsyag-finansuvannya-realizatsiyi-viborchogo-kodeksu

ЦВК надала на розгляд уряду обсяг фінансування реалізації Виборчого кодексу

 • 15281 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Центральна виборча комісія надала на розгляд Кабінету міністрів України обсяг фінансування, який потрібен для реалізації Виборчого кодексу України – 203,6 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

"Комісія затвердила перелік першочергових заходів, необхідних для реалізації Виборчого кодексу України, і обсяг фінансування видатків на їх здійснення та внесла їх на розгляд Кабінету Міністрів України. Загальний обсяг фінансування видатків таких заходів на ІІ півріччя 2020 року визначено в сумі 203 млн 635 тис. 604 гривні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що регіональні представництва ЦВК утворюються на базі 25 регіональних органів адміністрування Державного реєстру виборців, які сьогодні функціонують на території України. На їх функціонування визначено 68 млн 399 тис. грн, з яких на оплату праці із нарахуванням – 50 млн 326 тис. грн.

Окрім того, у зв’язку з набранням чинності Виборчим кодексом України, постає необхідність модифікації Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Обсяг видатків на це визначено у сумі 86 млн 306 тис. грн.

"На забезпечення розвитку автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" необхідно 44 млн 997 тис. грн", - повідомили в ЦВК.

Також передбачається потреба у додатковому фонді оплати праці із врахуванням нарахування на заробітну плату на ІІ півріччя 2020 року - 3 млн 933 тис. грн.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у грудні 2019 року підписав новий Виборчий кодекс України.

Українські Національні Новини

Політика