tsvk-otrimala-mayzhe-90-dokumentiv-v-ostanniy-den-reyestratsiyi-kandidativ

ЦВК отримала майже 90% документів в останній день реєстрації кандидатів

 • 6594 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Центральна виборча комісія отримала майже 90% документів в останній день реєстрації кандидатів у депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України. Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу у середу, передає кореспондент УНН.

"У порівнянні з попередніми кампаніями, більш ніж 80%, майже 90%, документів ЦВК отримала в останні дні строку. Це був дуже великий виклик для ЦВК з точки зору об’єму документів, які ми мали ретельно вивчити протягом встановленого законом часу", - сказала Сліпачук.

Вона пояснила: такі терміни подачі заявок від кандидатів зумовлені тим, що чимало політиків очікували на рішення КСУ, яке "поставило крапку" щодо питання проведення позачергових виборів до ВР.

Нагадаємо, у Конституційному суді України підтвердили визнання конституційним указ Президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Як повідомляв УНН, 20 червня був останній день, коли ЦВК приймала документи партій і кандидатів у депутати для реєстрації на позачергові вибори у Верховну Раду.

Українські Національні Новини

Політика