tsvk-rozglyanuli-pitannya-poetapnogo-zastosuvannya-elementiv-e-viboriv

ЦВК розглянула питання поетапного застосування елементів е-виборів

 • 8926 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Члени Центральної виборчої комісії на нараді спільно із працівниками Секретаріату Комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців розглянули питання поетапного застосування окремих елементів е-виборів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ЦВК у Facebook.

"Комісія розглянула питання щодо надання можливості впроваджувати у виборчий процес інформаційні технології обробки, збору, аналізу інформації, здійснення заходів з автоматизації виборчого процесу, в тому числі в порядку експерименту та поетапного застосування окремих елементів е-виборів (в межах імплементації указу Президента України від 29 липня 2019 року № 558 "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг"), - йдеться у повідомленні.

Так, вказано, що ЦВК долучилась до процесу вдосконалення Виборчого кодексу України, ухваленого Верховною Радою України 11 липня 2019 року. Зокрема, були запропоновані позиції щодо зміни структури Кодексу. При цьому вбачається за доцільне усі положення щодо правового регулювання окремих типів виборів помістити в окремі книги Кодексу.

"Окрім того, йшлося про правове регулювання діяльності Центральної виборчої комісії. Оскільки Комісія, як постійно діючий колегіальний державний орган, наділений повноваженнями щодо організації підготовки і проведення не лише загальнонаціональних та місцевих виборів, а й всеукраїнського та місцевих референдумів, що не охоплюється нормами Кодексу, то було запропоновано залишити окремий Закон України "Про Центральну виборчу комісію", - зазначається в повідомленні.

Обговорювалося питання підвищення фахового рівня членів виборчих комісій, в тому числі формування окружних виборчих комісій на професійній основі.

"Вказані та інші напрацьовані пропозиції будуть надані комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування для подальшого ґрунтовного обговорення в межах роботи цього комітету", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верещук обговорила з головою СБУ питання високої зарплати голови ЦВК.

Українські Національні Новини

Політика