tsvk-skasuvala-reyestratsiyu-andriya-klyuyeva

ЦВК скасувала реєстрацію Андрія Клюєва і Анатолія Шарія на виборах

 • 11034 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Центральна виборча комісія одноголосно скасувала реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у ВО № 46 і Анатолія Шарія, висунутого від політсили "Партії Шарія". Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку "Опори" у Twitter.

Як відомо за даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав. Також встановлено, що у грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду у Москві.

Анатолій Шарій не перебував на території України з 24 січня 2012 року.

Служба безпеки України у межах компетенції опрацювала наявну інформацію і надала Центральній виборчій комісії матеріали щодо зареєстрованих кандидатів у нардепи Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

За результатами перевірки у СБУ повідомили, що Анатолій Шарій виїхав з України ще у 2012 році, а у 2013 році отримав статус біженця.

"...вважаємо, що А.Шарій з 24.01.2012 року на території України не перебував", - йдеться у заяві СБУ.

Що ж стосується Клюєва, то він, за даними СБУ, не перебував в Україні з 2014 року.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України розпочала перевірку щодо перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п’яти років.

Так, в.о. Голови Служби безпеки України Іван Баканов зібрав службову нараду щодо запиту голови Верховної Ради України Андрія Парубія про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п’яти років.

"СБУ у межах компетенції розпочала перевірку відповідних обставин. Це суспільно чутливе й надзвичайно важливе питання, тому Служба вже сьогодні повідомить ЦВК про результати його опрацювання. Ми обов’язково поінформуємо громадськість про зміст цих матеріалів", - додали у спецслужбі.

Нагадаємо, Касаційний адміністративний суд Верховного суду України частково задовольнив скаргу Центральної виборчої комісії щодо реєстрації Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати України.

У суді пояснили, що Касаційний адмінсуд виявив недостатність доказів перебування Анатолія Шарія та Андрія Клюєва поза межами України протягом 5 років.

2 липня ЦВК зареєструвала Шарія та Клюєва кандидатами у нардепи.

ЦВК одноголосно скасувала реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у ВО № 46. За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав. Також встановлено, що у грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду у Москві.

— Civil Network OPORA (@opora) 3 июля 2019 г.

ЦВК одноголосно скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати Анатолія Шарія, висунутого від політсили «Партії Шарія».

Він не перебував на території України з 24 січня 2012 року. pic.twitter.com/typ5JSw84K

— Civil Network OPORA (@opora) 3 июля 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика