tsvk-ukhvalila-nizku-rishen-na-vikonannya-polozhen-viborchogo-kodeksu

ЦВК ухвалила низку рішень на виконання положень Виборчого кодексу

 • 13419 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Центральна виборча комісія ухвалила низку рішень на виконання положень Виборчого кодексу, зокрема затвердила порядок залучення спеціалістів для здійснення повноважень виборчих комісій та встановила порядки жеребкувань. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ЦВК.

“На виконання положень Виборчого кодексу ЦВК ухвалила низку рішень. 25 червня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії. Під час засідання Комісія затвердила Порядок залучення спеціалістів, експертів, технічних працівників для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій під час підготовки та проведення місцевих виборів. Окрім того, відповідно до Виборчого кодексу України встановлено порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур від республіканських в Автономній Республіці Крим організацій політичних партій до складу виборчої комісії Автономної Республіки Крим”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що також встановлено порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу обласних, районних, міських, районних у містах (у містах з районним поділом), селищних та сільських виборчих комісій, а також порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій з місцевих виборів.

“Також затверджено порядок проведення жеребкування щодо визначення номерів організацій політичних партій для розміщення їх назв у виборчому бюлетені з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, міських (міст з кількістю виборців 90 тисяч і більше осіб) рад”, - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що на виконання положень Виборчого кодексу України Комісія ухвалила низку інших рішень. Зокрема, відповідними постановами:

– затверджено форми іменних запрошень на вибори Президента України, народних депутатів України, місцеві вибори;

– встановлено форми списків виборців на виборчих дільницях та інших виборчих документів для підготовки та проведення голосування на виборах Президента України, народних депутатів України, місцевих виборах;

– встановлено особливості порядку складання та уточнення списків виборців у разі одночасного проведення загальнодержавних виборів з місцевими виборами.

“Відповідно до Виборчого кодексу України, Комісія визнала такими, що втратили чинність, цілу низку постанов ЦВК щодо організації підготовки та проведення виборів Президента України та народних депутатів України”, - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, ЦВК утворила понад 33 тис. виборчих дільниць на постійній основі.

Українські Національні Новини

Політика