tsvk-uzbekistanu-viznala-vibori-prezidenta-takimi-scho-vidbulisya

ЦВК Узбекистану визнала вибори президента такими, що відбулися

 • 9068 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Центральна виборча комісія Узбекистану повідомила про те, що, станом на 14.00 за місцевим часом, проголосувало вже більше 61% виборців, що майже вдвічі перевищило поріг (33%), необхідний для визнання виборів такими, що відбулися, передає УНН з посиланням на сайт ЦВК Узбекистану.

"Станом на 14 годину проголосувало 61,37% виборців. У Центральну виборчу комісію Республіки Узбекистан в онлайн режимі надходить інформація про хід голосування на виборах Президента Республіки Узбекистан, яке розпочалося сьогодні о 6.00 годині ранку. Станом на 14:00 годину із 20 мільйонів 428 тисяч 891 громадян, внесених до списків виборців, вже проголосувало 61,37% виборців. Процес голосування триває", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, поріг для визнання виборів такими, що відбулися становить 33%, його було досягнуто об 11 годині за місцевим часом.

Позачергові вибори в Узбекистані були призначені після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року.

В Узбекистані вранці в неділю, 4 грудня, почалися президентські вибори. На цей пост претендують чотири кандидати - в. о. глави держави Шавкат Мирзієв, а також входять в керівництво трьох національних партій - Хатамжон Кетмонов, Сарвар Отамурадов і Наримон Умаров.

Українські Національні Новини

Політика