tsvk-uzhe-zareyestruvala-2693-kandidati-na-pozachergovikh-viborakh-do-parlamentu

ЦВК уже зареєструвала 2693 кандидати на позачергових виборах до парламенту

 • 9112 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Центральна виборча комісія на своєму засіданні 22 червня зареєструвала ще 305 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування або висунутих політичними партіями на позачергових виборах народних депутатів України. Про це повідомляє УНН з посиланням на ЦВК.

Таким чином станом на 22 червня ЦВК зареєструвала загалом 2693 кандидати, висунитих по одномандатних округах і у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Комісія зареєструвала 77 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями, в ОВО на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:

1 – висунутого політичною партією Конгрес Українських Націоналістів;
7 – висунутих політичною партією "Громадянський рух "Хвиля";
23 – висунутих політичною партією Всеукраїнське обʼєднання "Свобода";
27 – висунутих Політичною Партією "Голос";
4 – висунутих політичною партією "Громадянська позиція";
15 – висунутих Політичною партією "Обʼєднання "Самопоміч".

Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 305 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, у тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 228, висунутих політичними партіями – 77.

Відтак, всього станом на 22 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 380 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 1 155, висунутих політичними партіями – 225.

Під час сьогоднішнього засідання Комісія зареєструвала 153 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:

93 – політичної партії "Обʼєднання Самопоміч";

60 – політичної партії "Незалежність".

Таким чином, всього станом на 22 червня ЦВК зареєструвала 1 313 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 10 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Нагадаємо, ЦВК 20 червня завершила прийом документів для реєстрації кандидатів. Позачергові вибори до Верховної ради відбудуться 21 липня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика