turchinov-nazvav-viyskovi-pidrozdili-rf-yaki-stoyat-na-kordoni-z-ukrayinoyu

Турчинов назвав військові підрозділи РФ, які стоять на кордоні з Україною

 • 14056 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. На сході нашої країни стоїть 8-а армія Південного округу Російської Федерації, на Півночі – 20-а армія. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов під час 12-го Київського безпекового форуму, передає кореспондент УНН.

"Цей процес не припиняється ні на хвилину – на Сході нашої країни стоїть 8-а армія Південного округу Російської Федерації, на Півночі – 20-а армія, з Західного боку РФ, і цього росіяни вважають замало. Вони тримають в резерві першу танкову армію, 49-у і 58-у загальновійськові армії. І цього замало. Для забезпечення наступу, який готується РФ, будуть використовуватись 6-а і 4-а армія повітряно-космічних сил. Вони розташували вздовж нашого кордону 8 ракетних бригад. Для наступу готується 4 дивізії і 5 бригад повітрянодесантних військ, 5 бригад і 1 полк морської піхоти. І навіть цей ресурс Росія вважає недостатнім. В Південному військовому окрузі почалось формування 6-ти резервних "казацьких дивізій". Росія не лише вкладає мільярдні ресурси в розбудову військової інфраструктури, вона готується до повномасштабних військових дій, до повномасштабної континентальної війни у Європі, і перший плацдарм, який вони будуть намагатись взяти – це наша країна", - підкреслив Турчинов.

За його словами, Росія відновлює аеродроми, які можуть використовуватись для формування військ авіації, створює інфраструктурні проекти, які дозволяють швидко перекидати величезні військові підрозділи до безпосередньо українського кордону, створює військові бази і бази зберігання військової зброї і техніки.

Як повідомляв УНН, за роки агресії РФ фінансування безпекової сфери України зросло у понад 5 разів

Українські Національні Новини

Політика