turechchina-ne-dopomagala-rosiyskim-viyskovim-evakuyuvatisya-z-kreysera-moskva-bbc

Туреччина не допомагала російським військовим евакуюватися з крейсера "москва" - BBC

 • 591441 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Турецька сторона заперечує, що евакуювати членів екіпажу російського крейсера "москва" допомагав турецький корабель. Про це повідомляє BBC з посиланням на джерело, пише УНН.

Деталі

Так, турецька служба Бі-бі-сі поговорила з чиновником з Туреччини, який відкинув твердження деяких джерел, що евакуювати членів екіпажу російського крейсера "москва" допомагав турецький корабель.

Про те, що саме турецькі моряки допомогли російським військовим, раніше повідомив Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Крім того, за твердженням міністра, турецька і румунська влада підтвердили, що судно було потоплено. Турецький чиновник не став коментувати ці заяви.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. За його словами, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозні пошкодження.

Інформацію про те, що москва горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

За словами представника Одеської ОВА, крейсер буде небоєздатним щонайменше рік.

Вранці в четвер в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москваперекинувся і почав тонути {5 після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

Українські Національні Новини

Новини Світу