turechchina-perekidaye-na-pivnich-siriyi-viyskovu-tekhniku-na-tli-nastupu-armiyi-asada

Туреччина перекидає на північ Сирії військову техніку на тлі наступу армії Асада

 • 14889 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Турецька армія значно посилила свою присутність в сирійській провінції Ідліб. За останню добу не менше 430 одиниць турецької бойової техніки були передислоковані в цей регіон на півночі Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW і Сирійський наглядова центр з прав людини (SOHR).

Армія Сирії захопила стратегічно важливе місто Серакіб в Ідлібі. Сирійський державний телеканал показав кадри, на яких видно порожні вулиці Серакіба, зруйнованого після багатотижневих бомбардувань за підтримки ВКС Росії.

За даними SOHR, сирійська армія захопила і всю ділянку траси М5 в Ідлібі, що зв'язує столицю країни Дамаск з другим за величиною містом Сирії Алеппо. Тепер для відновлення контролю над всією автомагістраллю бійцям президента Башара Асада залишилося взяти під контроль лише 30-кілометрову ділянку М5 в сусідній провінції Алеппо.

Нагадаємо, з самого початку конфлікту в Сирії Туреччина підтримувала сирійських повстанців. У 2015 році Росія виступила на боці президента Башара Асада. В результаті Асаду вдалося переломити хід громадянської війни в свою користь. Тепер сирійська армія за підтримки авіації Росії веде масштабний наступ проти формувань в Ідлібі.

Українські Національні Новини

Новини Світу