turechchina-pochala-vaktsinuvati-gromadyan-starshe-35-rokiv

Туреччина почала вакцинувати громадян старше 35 років

 • 13689 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Туреччина знизила вік дозволу вакцинації проти COVID-19 до 35. Тим часом країна також ввела понад 37 мільйонів доз вакцин проти COVID-19, пише УНН з посиланням на Daily Sabah.

Деталі

Більше 23 мільйонів людей отримали свої перші дози, тоді як понад 14 мільйонів були повністю вакциновані, показав підрахунок Міністерства охорони здоров'я.

Країна розпочала кампанію вакцинації у січні 2021 року разом із медичними працівниками. Найстарші громадяни отримали пріоритет у цій програмі, причому вікова межа для отримання права поступово знижувалася з надходженням нових партій доз. В даний час люди у віці 40 років і старше можуть замовити призначення вакцин.

Країна використовує неактивну вакцину, розроблену китайською компанією Sinovac, а також вакцину РНК (мРНК) від Pfizer-BioNTech. Цього місяця до країни планується прибути більше вакцин Pfizer-BioNTech.

Загальний підсумок інфіковантх у Туреччині зараз перевищує 5,34 мільйона, тоді як загальнонаціональна кількість загиблих сягнула 48 950.

Додатково

Турецьке дослідження, проведене університетом Celal Bayar в західній провінції Маніса, довело, що вакцина CoronaVac розроблена китайським Sinovac, підвищує імунітет на 99%.

Українські Національні Новини

Новини Світу