turechchina-poprosila-mizhnarodnu-dopomogu-cherez-zemletrus-v-nato-mobilizuyut-pidtrimku

Туреччина попросила міжнародну допомогу через землетрус, в НАТО мобілізують підтримку

 • 1276252 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Союзник по НАТО Туреччина попросила міжнародну допомогу після руйнівного землетрусу. Члени Альянсу мобілізують підтримку. Про це повідомила речниця НАТО Оана Лунгеску, передає УНН.

Цитата

«Туреччина, член НАТО, попросила міжнародну допомогу у відповідь на трагічний землетрус, що стався сьогодні вранці. Союзники демонструють солідарність і мобілізують підтримку», - написала Лунгеску у Twitter.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг написав у Twitter, що члени Альянсу зараз мобілізують підтримку.

«Повна солідарність із нашим союзником Туреччиною у зв’язку з наслідками цього жахливого землетрусу. Я на зв’язку з президентом Ердоганом і міністром закордонних справ Чавушоглу, а члени НАТО зараз мобілізують підтримку», - повідомив він.

Доповнення

Землетрус магнітудою 7,4 стався 6 лютого о 4:17 за місцевим часом у районі Пазарджик у провінції Кахраманмараш в Туреччині. Інтенсивно землетрус відчували в навколишніх провінціях. Він також зачепив сусідню з Туреччиною Сирію.

Згодом землетрус повторився.

Потужний землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя вже понад 1200 людей.

Туреччина розташована на вершині великих розломів і часто піддається землетрусам. Близько 18 000 людей загинули в результаті потужних землетрусів, які вразили північно-західну Туреччину в 1999 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу