turechchina-postachatime-ukrayinskiy-armiyi-bezpilotni-aviatsiyni-kompleksi

Туреччина постачатиме українській армії безпілотні авіаційні комплекси

 • 12404 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Україна та Туреччина домовились про передачу Міністерству оборони України передових технологій та програмного забезпечення у сфері зв'язку, безпілотних авіаційних комплексів та підписали відповідну компенсаційну угоду. Про це повідомляє УНН з посиланянм на прес-службу РНБО.

Крім того, під час засідання шостої Спільної українсько-турецької комісії з питань військово-технічного співробітництва учасники обговорили реалізацію проектів у бронетанковій, космічній та авіабудівельній сферах.

Серед іншого, сторони домовились про розвиток співпраці у напрямку безпілотних систем озброєння, щодо можливості створення спільного КБ із розробки нових зразків двигунів для броньованої техніки.

Представники Туреччини підтвердили зацікавленість турецької сторони в закупівлі літаків Ан-178. За результатами роботи комісії сторони підписали меморандум з постачання в Україну безпілотних авіаційних комплексів і створення спільного підприємства.

Як повідомялв УНН, минулої доби, 3 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Бойовики продовжили по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП та протитанкові керовані ракети. Заборонена мінськими домовленостями зброя не застосовувалась.

Українські Національні Новини

Політика