turechchina-skorotila-import-rosiyskogo-gazu-1

Туреччина скоротила імпорт російського газу

 • 6946 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Частка РФ в турецькому імпорті газу скоротилась до позначки нижче 50%, хоча в цілому показник імпорту газу в країні виріс. Про це повідомив глава Асоціації дистриб'юторів природного газу Туреччині (GAZBİR) Яшар Арслан, передає УНН з посиланням на агентство" Анадолу ".

"Туреччина в минулому році скоротила імпорт газу по трубопроводах на 13% в порівнянні з 2017 роком, при цьому турецький імпорт СПГ (скрапленого природного газу - ред.) виріс на 7%. Частка Росії в турецькому імпорті газу вперше з 2010 року скоротилася до позначки нижче 50%", - цитує агентство слова глави асоціації.

Як пише "Анадолу", в Туреччині в 2017 році було зафіксовано рекордне споживання природного газу, тоді як в 2018 році споживання газу було нижче очікуваного рівня.

За словами голови Асоціації, через помірну зиму і зміни на електроенергетичному ринку споживання газу в Туреччині скоротилося на 8% в порівнянні з 2017 роком - до 49,6 мільярда кубометрів. З початку січня поточного року в Туреччині споживання природного газу зросло.

Нагадаємо, за даними російських ЗМІ, ПАТ "Газпром" збирається почати поставки газу в Болгарію і Сербію через "Турецький потік" в 2020 році, в Угорщину - в 2021 році, що дозволить вже з 2022 року відмовитися від транзиту через Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу