turechchina-vidkidaye-vimogu-ssha-ne-chipati-siriyskikh-kurdiv

Туреччина відкидає вимогу США не чіпати сирійських курдів

 • 10674 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відкинув вимогу США не чіпати курдських бійців у Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Вимогу не чіпати бійців Демократичних сил Сирії озвучив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон під час зустрічі з представниками Туреччини у Анкарі.

"Болтон зробив серйозну помилку, і всі, хто так думає, також зробили помилку. Ми не можемо піти на компроміс у цьому питанні", - прокоментував заяву Болтона Ердоган, висловлюючи незадоволення щодо ролі Туреччини, яку їй відводять США після відкликання військ із Сирії.

При цьому Ердоган заявив, що сприйматиме курдські сили так само, як і "Ісламську Державу".

"Якщо вони терористи, ми зробимо усе необхідне, і не важливо, звідки вони прийшли", - сказав він.

Видання зазначає, що Анкара розглядає курдських бійців у Сирії як продовження Робітничої партії Курдистану, яка визнана у Туреччині терористичною організацією.

Раніше УНН повідомляв, що Вашингтон не виводитиме своїх військових із Сирії, поки терористичне угруповання "Ісламська держава" не буде повністю ліквідоване та поки США не матимуть від Анкари гарантій безпеки для своїх курдських союзників

Нагадаємо, США продовжать надавати підтримку силам своїх союзників в Сирії, незважаючи на взятий курс на виведення військ. 

Українські Національні Новини

Новини Світу