turechchina-zaareshtuvala-amerikanskogo-diplomata-za-prodazh-pidroblenogo-pasportu-siritsyu

Туреччина заарештувала американського дипломата за продаж підробленого паспорту сирійцю

 • 17047 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Турецька влада заарештувала американського дипломата, який працює в консульстві США в Лівані, за звинуваченням у наданні підробленого паспорта сирійському громадянину, повідомило державне інформаційне агентство Туреччини Anadolu, пише УНН.

Деталі

Агентство Anadolu повідомило, що підозрюваний, упізнаний за ініціалами D.J.K., був затриманий в аеропорту Стамбула 11 листопада, а пізніше був офіційно заарештований за підозрою у продажу підробленого паспорта громадянина Сирії за 10 тисяч доларів.

Anadolu пише, що сирієць був затриманий для допиту після спроби поїхати до Німеччини з фальшивим паспортом, який був на ім'я D.J.K.

Пізніше поліція встановила, вивчивши запис із камери відеоспостереження, що D.J.K. дав йому паспорт в аеропорту і вони також обмінялися одягом. У повідомленні йдеться, що поліція також вилучила у дипломата конверт із 10 тисячами доларів.

Американця було ув'язнено, а сирійця звільнено в очікуванні судового розгляду у справі про фальсифікацію документів, повідомляє Anadolu.

Посольство США в Анкарі відмовилося коментувати повідомлення. Також не надходило коментарів з посольства США в Бейруті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейну пару із Ізраїлю заарештували в Туреччині за звинуваченням у шпигунстві

Українські Національні Новини

Новини Світу