turechchina-zablokuvala-peregovori-schodo-vstupu-finlyandiyi-ta-shvetsiyi-do-nato-zmi

Туреччина заблокувала переговори щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО - ЗМІ

 • 164807 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Туреччина заблокувала початок переговорів щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО. Про це повідомило в середу німецьке агентство DPA, пише УНН.

Цитата

"Туреччина заблокувала переговори щодо вступу до НАТО Фінляндії та Швеції", - повідомило агентство.

Деталі

Раніше сьогодні журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що Фінляндія та Швеція сьогодні не отримала зеленого світла для початку переговорів щодо вступу до НАТО на ранковому засіданні Північноатлантичної ради.

Він опублікував поширену заяву представника НАТО, який сказав таке:

"Як сказав генеральний секретар, заявки, подані Фінляндією та Швецією, є історичним кроком. Ці дві країни є нашими найближчими партнерами, і їхній вступ до НАТО зміцнить євроатлантичну безпеку. Тепер союзники розглянуть наступні кроки на шляху до НАТО. Необхідно враховувати інтереси безпеки всіх союзників. Ми сповнені рішучості опрацювати всі питання і дійти якнайшвидшого результату".

Раніше

Як писав УНН, раніше сьогодні Фінляндія та Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Обидві країни прагнуть приєднатися до НАТО після того, як напад росії на Україну викликав нові побоювання щодо безпеки в регіоні. США та інші лідери Альянсу висловили підтримку вступу Фінляндії та Швеції до військового союзу.

Додамо

Туреччина може підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО, але для цього Анкара ставить низку умов. Як повідомляють джерела агентства Bloomberg, Туреччина вимагає за схвалення вступу до НАТО включення до програми винищувачів F-35 та зняття санкцій за закупівлю російських С-400.

Українські Національні Новини

Політика