turechchina-zatrimala-rosiyske-sudno-z-ukrayinskim-zernom

Туреччина затримала російське судно з українським зерном

 • 154588 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Турецька митниця затримала російське вантажне судно з зерном, яке рф намагається незаконно вивести з України. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Бондар в ефірі українського телемарафону, передає УНН.

Цитата

«У нас є повна співпраця. Судно зараз стоїть перед входом до порту. Воно затримане митними органами Туреччини. Завтра, в понеділок, відбудеться слідча нарада на якій буде вирішено подальшу долю цього судна. Наш запит передано, запит Генеральної прокуратури і ми сподіваємося на те що судно арештують, майно так само конфіскують і притягнуть до відповідальності всіх хто причетний до цієї оборудки», - розповів Бондар.

Деталі

На запитання, чи є прогрес у питаннях щодо відкриття українських портів, розблокування з боку рф в яких Туреччина зобов'язалася бути посередником, Бондар відповів: «Звичайно прогрес є. Тривають консультації, узгоджується час проведення цих багатосторонніх унікацій. Головне зараз узгодити позиції по яких ми працюємо і те, щоб врахували позиції України стосовно виходу кораблів у відкрите море і забезпечення безпеки наших маршрутів і портів… Сподіваюсь що незабаром ми отримаємо відповіді і новини».

Доповнення

У турецький порт Карасу зайшов корабель Zhibek Zholy з окупованого Бердянська. Україна вже звернулась до турецької сторони з проханням вжити невідкладних заходів.

Як писав УНН, прокуратура автономної республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом вивезення росією краденого українського зерна через тимчасово окупований Крим.

Українські Національні Новини

Новини Світу